Hogyan tartsa karban a csatornatisztító gépeket?

Ne feledje karban tartani szerszámait még a legmegterhelőbb napokon is.

A megfelelő karbantartás kulcsfontosságú eleme a hosszú élettartam megőrzésének. A helyes üzemeltetés és karbantartás megnöveli a hatékonyságot és kezelhetőséget. Például a spirálvégek rendszeres tisztítása és élezése hozzájárul az effektív munkavégzéshez és megspórolja Önnek a felesleges kiadásokat.

Az első használat előtt mindenképp érdemes elolvasni a használati utasítást, vagy felvenni velünk a kapcsolatot És mi szívesen segítünk. A gép működésének megértése nagyban hozzájárul az élettartam megnövelésében. Szükséges tisztán tartani, a mozgó alkatrészeken kenőolajat használni.

Milyen gyakran kell az eszközeinket átkontrolálni?

A karbantartás során mindig a használati utasítás szerint kell eljárjunk. Jó szabálynak tartjuk viszont minden használat befejeztével átnézni legalább felületesen a gépet. Rendszeresen felügyelni a kopást és teljesítményt, megfigyelni az esetleges változásokat.

Miket nézzünk át az egyes gépeken?

Magasnyomású gépek:

RIDGID Magasnyomású csatornatisztító

Rendszeresen tisztítsa ki a fúvókák nyílásait. Minden használat után öblítse át a tömlőket és a gépet. Rendszeresen tisztítsa ki a filtereket. Télen a berendezést teljesen leengedve szükséges tárolni, vagy fagyásgátló folyadékot használni. A sokéves tapasztalataink során ez volt a legtöbbször elkövetett hiba.

A robbanómotoros kivitelnél szükséges elvégezni a motor éves karbantartását. Olaj csere, levegőszűrő csere és üzemanyagszűrő csere. Ez meghosszabbítja a motor élettartamát.

Dobos csatornatisztítógép:

RIDGID Dobos csatornatisztítógép

Ellenőrizze , hogy az autofeed rendeltetésszerűen működik-e. Szükséges , hogy az adagoló és a csapágyak mozgástere azonos legyen a vételkori mozgástérrel.

Szekciós csatornatisztító:

RIDGID Szekciós csatornatisztító

Az áttét fogantyúja szabadon kell, hogy mozogjon és a lehúzáskor azonnal meg kell állítsa a spirált. Ezt a gép és a spirálok rendszeres tisztításával érhetjük el.

Láncos duguláselhárítók:

RIDGID Reťazové omielače

A leggyakoribb meghibásodásokat főképp a kábel nem megfelelő kenése okozza. A rossz kábelvég használata a kábel roncsolódásához vezethet.

Mikor szükséges elküldeni a gépetszervizbe?

A gép tisztítását és a kenőanyag használatát mindenki megtudja maga oldani. A használati utasításnak tartalmaznia kell az alapvető szervizelési utasításokat. Ha probléma merül fel a készülék elektromos alkatrészeivel, el kell küldeni a gépet egy hivatalos szervizközpontba. Valamint minden olyan eset, amely nem szerepel a kézikönyvben.

Végül a gép hosszú élettartamának titka:

Tartsa tisztán, kenve szerszámait, a magasnyomású tisztítóknál pedig engedje ki a vizet. Kövesse a a használati utasításokat és figyelje a kopást. Bármilyen kétség esetén vegye fel a kapcsolatot szervizünkkel.