ÍME 5 NYOMÓS ÉRV, HOGY MIÉRT ÉRDEMES AZ AUTOMATIZÁLT ORBITÁLIS A

ÍME 5 NYOMÓS ÉRV, HOGY MIÉRT ÉRDEMES AZ AUTOMATIZÁLT ORBITÁLIS AWI (TIG) HEGESZTÉS ESZKÖZEIBE FEKTETNIE


A MUNKAERŐPIAC JELENLEGI PROBLÉMÁI

A vállalatok számára jelentős és egyre fokozódó problémát jelent a megfelelően szakképzett munkaerő hiánya. „Kész munkaerőt“ találni szinte lehetetlen, a saját, minőségi munkaérő képzése és kinevelése pedig évekig is tarthat. Maga a képzett munkaerő megtartása is kiemelt és összetett feladat, óriási kihívás, amennyiben a munkáltató nem kínál szinte azonnal magas és attraktív bérezési feltételeket, azaz vonzó fizetést, magas béreket. A szakképzett munkaerő külföldre áramlása a hazai cégek munkaerő ellátását nagy mértékben veszélyezteti.

Az elemzők szerint az elkövetkező hónapokban az egyre gyorsabban növekvő gazdaság lehetővé teszi majd a folyamatos munkahelyteremtést, s ezzel együtt a munkanélküliség mértékének újabb történelmi mélységekbe taszítását.

Számos vállalat küzd munkaerőhiánnyal, amelynek következtében a gyors ütemben növekvő megrendelések teljesítése is veszélybe kerül. A belső munkaerő átképzése vagy külföldi munkavállaló foglalkoztatása sem nyújthat azonnali és megfelelő megoldást a problémára, amely ráadásul felettébb időigényes és bizonytalan kimenetelű.

A speciális alkalmazások elvégzéséhez elenegedhetetlen kellő tapasztalat és szakértelem megszerzése még egy szakképzett hegesztő esetében is akár 3 évig eltarthat.

VAJON AZ AUTOMATIZÁLT AWI HEGESZTÉS TECHNOLÓGIÁJA ERRE A PROBLÉMÁRA IS MEGOLDÁST JELENT?

Az orbitális AWI (TIG) hegesztő automata alkalmazásának, vagyis a gépesítésnek elég gyakran az az oka, hogy nincs megfelelően képzett illetve kellő tapasztalattal bíró hegesztő a feladat elvégzésére. A kézi AWI hegesztés magas szintű szaktudást igényel a legjobb varratminőség elérése érdekében. A csövek kézi hegesztéséhez a megfelelő szakképesítés elsajátítása akár több hónapot is igénybe vehet, így a hatékonyság jelentősen csökkenhet. Ha a varratminőséggel szemben a termelékenységre helyeződik a hangsúly, épp a kellő tapasztalat és a szaktudás válik elsődleges szemponttá, amely hiányában nem érhető el a kívánt eredmény. Az automatizált orbitális hegesztőeljárások viszont kiváló megoldást jelentenek a kívánt varratminőség és termelékenység elérésére.

MILYEN ELŐNYÖKKEL BÍR AZ ORBITÁLIS HEGESZTÉS?

1. GYORS BETANULÁS = IDŐMEGTAKARÍTÁS

Az orbitális hegesztők kezelésének elsajátítása nem igényel hosszadalmas betanulást. Az iskolázás folyamata jóval rövidebb és egyszerűbb a specializált hegesztő tanfolyamokkal szemben. Mivel a korszerű orbitális berendezések kezelése nagyon egyszerű, így egy rövid betanítást követően még egy kevésbé képzett vagy kisebb gyakorlattal rendelkező szakember is könnyedén boldogul vele. Időmegtakarítást és költséghatékony megoldást jelenthet az Ön vállalatának is.

2. KIVÁLÓ VARRATMINŐSÉG

Az emberi tényező jelenléte nagyban befolyásolja és növelheti a hibaelőfordulás mértékét. A kézi hegesztés során akár a legkisebb apró hiba, a figyelmetlenség és hasonló kockázati tényezők befolyásolhatják az egész hegesztési folyamatot, s a varrat minőségének romlásához vezethetnek. Ezzel szemben az automatizált orbitális AWI (TIG) hegesztés kiváló mindőségű varratot eredményez. Mivel az emberi bizonytalanság gyakorlatilag teljesen ki van zárva, így a hibaelőfordulás a minimálisra csökken.

3. MAGAS TERMELÉKENYSÉG

Az automatizált orbitális AWI (TIG) hegesztés nem csupán a kiváló minőségű varratok elkészítését, hanem a termelékenység növelését is eredményezi összehasonlítva a kézi hegesztéssel, hiszen kockázati tényezők teljes sora küszöbölődik ki a gépesítés által.

4. PROGRAMOZÁS, REPRODUKÁLÁS ÉS HEGESZTÉSI JEGYZŐKÖNYV KÉSZÍTÉSE

Az orbitális hegeszőgépek lehetővé teszik, hogy csupán néhány bemenő adat megadásával, a számítógép megfelelő programozott függvényekkel meghatározhassa a hegesztés paramétereit, az automatikus programozás esetében pedig egy komplett hegesztési programot, azaz egy varratsor hegesztési programját. Az egyes programok külső / belső tárolóra is elmenthetők, így ha van hasonló falvastagságú és átmérőjű csőre kész programunk, akkor azt szerencsés esetben csak kis mértékben kell módosítanunk, miközben a hegesztés paramétereit hegesztési jegyzőkönyvben rögzíti.

5. HEGESZTÉS BÁRMILYEN HELYZETBEN, NEHÉZ KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS

Az orbitális hegesztőgépek használata a nehéz munkakörülmények során sem jelent problémát. Alkalmazhatóak a nehezen hozzáférhető helyeken, sötétben vagy rossz látási viszonyok és magas kockázatú körülmények között is. A hegesztés távolabbi helyről is vezérelhető, valamint a hegesztőgéphez egy speciális hegesztő kamera is csatlakoztatható. A berendezés így kényelmesen és kockázatmentesen kezelhető.

EGY LÉPÉSSEL A KONKURENCIA ELŐTT...

Válassza az orbitális AWI (TIG) hegesztőgépeket, hisz befektése rövid időn belül megtérül, ugyanis kezelésük egyszerű, gyors képzés során elsajátítható, használatuk pedig kiváló varratminőséget és a termelékenység növekedését eredményezi. Ezentúl nem jelenthet problémát a magasan képzett, nagy gyakorlattal rendelkező szakemberek hiánya sem.

További információkért forduljanak bizalommal az ant PROFITOOLS Kft. munkatársaihoz, hívják a 06 70 417 6555-as telefonszámot vagy vegyék fel velünk a kapcsolatot az info@antprofitools.hu e-mail címen keresztülaxxair orbitalis hegestesztes
axxair orbitalis hegestesztes
axxair orbitalis hegestesztes-sato
axxair orbitalis hegestesztes